Fotod: Soome hävitajad saatsid Vene tuumapommitajat (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa õhujõudude TU-160 Läänemere kohal.
Venemaa õhujõudude TU-160 Läänemere kohal. Foto: Ekraanitõmmis

Soome õhujõudude teatel on täna Läänemere piirkonnas järsult sagenenud Venemaa õhujõudude lennud, muu hulgas nähti ka strateegilist pommitajat Tu-160.

Twitteris märgitakse, et Soome õhujõudude hävitajad F/A-18s on tuvastanud Läänemere, sealhulgas Soome lahe õhuruumis Vene sõjalennukite tavalisest aktiivsemat liikumist.

Soomlaste Hornetid on teiste seas saatnud ka Venemaa strateegilist pommitajat Tu-160, millele NATO on andnud koodnime Blackjack.

Viimase ööpäeva jooksul on Läänemere kohal nähtud ka Su-24, Il-22, Su-27, Su-34 ja A-50 tüüpi sõjalennukeid.

Vene sõjalennukite lennud langevad kokku Läänemere piirkonnas kestvate NATO õppustega Baltops. Läänemere kohal on korduvalt lennanud USA strateegilised pommitajad B-52 ja B-1B.

Venemaa kaitseministeerium kinnitas strateegilise pommitajate Tu-160 lendu Läänemere kohal ning selle saatmist välisriikide hävitajate poolt, vahendas Interfax.

Kaitseministeeriumi teatel oli tegemist strateegiliste pommitajate kavandatud lendudega neutraalvete kohal ning teiste riikide piire ei rikutud.

«Lennu eri etappidel saatsid Vene strateegilisi raketikandjaid Taani õhujõudude lennukid F-16, Soome õhujõudude lennukid F-18, Rootsi lennukid JAS-39,» teatas Venemaa kaitseministeerium.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles