Trump ründas õigusemõistmise takistamisega tegelevat juurdlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump nimetas süüdistusi õigusemõistmise takistamisest väljamõeldud looks, vahendab Reuters.

«Nad mõtlesid välja võltsi loo sidemetest venelastega, ei leidnud ühtegi tõendit, seega pöörduvad nad nüüd võltsi õigusemõistmise takistamise loo poole. Kaunis,» kirjutas Trump Twitteris.

Hiljem lisas president, et tegemist on suurima nõiajahiga Ameerika Ühendriikide poliitika ajaloos.

Washington Post teatas täna hommikul, et eriuurija Robert Mueller on alustanud juurdlust vabariiklasest presidendi võimalike katsete kohta õigusemõistmist takistada.

Asejustiitsminister määras Muelleri juhtima Trumpi kampaaniameeskonna võimalikke sidemeid venelastega 2016. aasta presidendikampaania ajal. Juurdlust haldab Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI).

Eelmisel nädalal sõnas endine FBI direktor James Comey, et tema vallandamise põhjus oli Trumpi katse segada agentuuri tegelemist Vene-sidemete uurimisega.

Muelleri juurdlusega tuttav allikas kinnitas Washington Posti teadet, öeldes, et Comey tunnistusi arvesse võttes on võimaliku õigusemõistmise takistamise süüdistused vältimatud, ehkki sellest ei pruugi saada juurdluse keskne fookus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles