Türgi opositsioon alustas 400 kilomeetri pikkust protestimarssi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi opositsioonimarss.
Türgi opositsioonimarss. Foto: Ali Unal/AP/Scanpix

Türgi suurima opositsioonipartei toetajad on alustanud marssi riigi pealinnast Ankarast Istanbuli, et avaldada meelt parlamendisaadiku Enis Berberoğlu vangistamise vastu, vahendab The Guardian.

400 kilomeetri pikkuse marsiga pealinnast Ankarast Türgi suurimasse linna Istanbuli avaldatakse meelt Enis Berberoğlule väidetava info lekitamise eest 25-aastase vangistuse määramise vastu.

«Me astume vastu diktaatorlikule režiimile,» sõnas Vabariikliku Rahvapartei (CHP) juht Kemal Kılıçdaroğlu teekonnale asudes. «Me ei taha elada riigis, kus puudub õiglus. Me ütleme, et küll on küll.»

Marsiga on ühinenud juba sajad meeleavaldajad, kellest paljud kannavad silti kirjaga «adalet» («õiglus»). Teekonna sihtpunkt on Maltepe vangla, kuhu Berberoğlu on karistust kandma saadetud.

Õiglust nõudvad meeleavaldajad. Foto: OZAN KOSE/AFP/SCANPIX
Õiglust nõudvad meeleavaldajad. Foto: OZAN KOSE/AFP/SCANPIX Foto: OZAN KOSE/AFP

Istanbuli kohus mõistis Berberoğlu eile 25 aastaks vangi väidetava informatsiooni lekitamise eest opositsioonilisele väljaandele Cumhuriyet.

Väidetav info puudutas 2014. aastal aset leidnud juhtumit, kus Türgi sandarm leidis Rahvuslikule Luureorganisatsioonile kuuluvatest Süüriasse suunduvatest sõidukitest humanitaarabi asemel hoopis relvastust.

Tegu on esimese korraga, mil CHP liige on sattunud juriidilise rünnaku alla. Eelmisel aastal pooldas parlament saadikutelt puutumatuse eemaldamist, kuid selle peamise sihtmärgina nähti kurdimeelset parteid.

Protestimarsiga on juba ühinenud sadu inimesi. Foto: Ali Unal/AP/Scanpix
Protestimarsiga on juba ühinenud sadu inimesi. Foto: Ali Unal/AP/Scanpix Foto: Ali Unal/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles