Venemaa uurib väidet ISISe liidri surma kohta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe liider Abu Bakr al-Baghdadi.
ISISe liider Abu Bakr al-Baghdadi. Foto: AP / Scanpix

Venemaa uurib, kas ühes nende Süürias läbi viidud õhurünnakus võis surma saada ka äärmusrühmituse ISIS liider Abu Bakr al-Baghdadi. 

Venemaa kaitseministeerium viitas 28. mail Süürias ISIS de facto pealinna Raqqa lähedal tehtud õhurünnakule. Ministeeriumi sõnul toimus samal ajal seal ISISe liidrite kohtumine.

«Edastati info, mille tõelevastavust kontrollitakse eri kanaleid pidi, et kohtumisel osales ka ISILi (ISISe teine akronüüm - toim) juht Ibrahim Abu Bakr al-Baghdadi, kes sai selles õhulöögis surma,» teatas ministeerium uudisteagentuuri Interfax vahendusel. Ministeerium ei täpsustanud, kust info al-Baghdadi surma kohta pärineb.

ISISe vastu võitleva USA juhitava koalitsiooni pressiesindaja ütles täna, et koalitsioon ei saa praegu kinnitada al-Baghdadi võimalikku surma. «Me ei saa praegu neid teateid kinnitada,» ütles koalitsiooni pressiesindaja armeekolonel Ryan Dillon uudisteagentuuri AP vahendusel.

Ka varem on korduvalt teatatud al-Baghdadi surmast, kuid need väited pole kinnitust leidnud. Viimati nähti al-Baghdadit avalikkuses kolm aastat tagasi tema sünnimaal Iraagis Mosulis. Nii Mosul kui ka Raqqa on mõlemad praegu USA toetavate koalitsioonijõudude piiramisrõngas. Lisaks viib Süürias sõjalisi operatsioone läbi ka Venemaa.

Samas on ISISe propagandakanalid avaldanud mitmeid video- ja audiosalvestusi, milles väidetavalt astub üles al-Baghdadi. Kuna aga al-Baghdadit ennast pole juba aastaid avalikkuses nähtud, on talle antud hüüdnimi Vaim.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles