Kõigest 5000-naelane lisainvesteering oleks aidanud tragöödiat vältida

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tule niivõrd kiire leviku tingis väidetavalt odav fassaadimaterjal.
Tule niivõrd kiire leviku tingis väidetavalt odav fassaadimaterjal. Foto: Rick Findler/PA Wire/PA Images/Scanpix

Londoni tornmaja põlengu asjus algatatud juurdluse käigus on ilmnenud, et Grenfell Toweri 2016. aastal tehtud renoveerimistööde läbiviijad oleksid vajanud vaid alla 5000 naela (5712 euro) suurust lisainvesteeringut, et paigaldada välisfassaadiks tulekindlad alumiiniumpaneelid, vahendab The Times.

Kokku ligikaudu 8,6 miljonit naela (üle 10 miljoni euro) maksma läinud renoveerimistööde käigus otsustati aga kõige odavama võimaliku materjali kasuks ning käiku läksid ruutmeetri kohta kaks naela odavamad alumiiniumpaneelid, mis olid kaetud kergesti süttiva polüuretaanikihiga. Kogu hoone oli kaetud sadade niisuguste paneelidega.

Neljapäeval kirjutas ka väljaanne The Guardian, et ehitusturvalisuse eksperdid olid juba aasta tagasi hoiatanud ehitus- ja renoveerimistöödel kergesti süttivate materjalide kasutamise eest. Näiteks Ameerika Ühendriikides on sellise materjali kasutamine välisfassaadina lausa keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles