Trump tunnistas, et ta on Vene-sidemete tõttu uurimise all (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asejustiitsminister Rod J. Rosenstein.
USA asejustiitsminister Rod J. Rosenstein. Foto: Ron Sachs/SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump tunnistas täna Twitteris esmakordselt, et ta on uurimise all seoses võimaliku Venemaa sekkumisega 2016. aasta presidendivalimistesse.

Säutsus viitab ta USA päevalehe Washington Post teatel justiitsminister Jeff Sessionsi abi Rod Rosensteinile, kes pärast Sessionsi taandumist vastutab Trumpi Venemaa sidemete juurdluse eest.

Trumpi sõnum ilmus sotsiaalmeediasse vaid mõned tunnid pärast seda, kui Rosenstein oli teinud avalduse, kus ta avaldas pahameelt, et niivõrd palju juhtumit puudutavat infot on meediasse lekkinud.

Täna varem säutsus Trump, et kuigi uurimine on väldanud seitse kuud, pole siiani mingeid tõendeid Venemaa sekkumisest 2016. aasta valimistesse.

«Pärast 7 kuud uurimisi ja komisjonikuulamisi minu kokkumängu kohta venelastega ei ole mitte keegi suutnud ühtki tõendit esitada. Kurb!»

USA ajakirjandus teatas kolmapäeva õhtul, et eriprokurör Robert Mueller, kes määrati juhtima juurdlust Trumpi valimiskampaania võimalikust kokkumängust Venemaaga, uurib nüüd, kas president üritas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktori James Comey vallandamisega õigusemõistmist takistada.

Trump on nimetanud Washington Posti vastavat teadet libauudiseks ja tema pihta algatatud nõiajahiks ning pärinud, miks ei uurita demokraatide ja Vene valitsuse sidemeid.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles