Mogherini: Mali rünnakus hukkus kaks ELi heaks töötanud inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali uurijad sündmuskohal Kangaba kuurortis.
Mali uurijad sündmuskohal Kangaba kuurortis. Foto: HABIBOU KOUYATE/AFP/Scanpix

Džihadistide rünnakus Mali kuurortile hukkus ka kaks Euroopa Liidu heaks töötanud inimest, ütles täna ELi välispoliitikajuht Federica Mogherini.

«Kahjuks saan ma kinnitada, et meie ELi kolleegide hulgas oli kaks ohvrit, Mali naine ja Portugali mees,» ütles Mogherini ELi välisministrite kohtumise järel pressikonverentsil.

Laupäeval džihadistide poolt korraldatud rünnakus Mali pealinna Bamako lähedal asuvale välisturistide seas populaarsele kuurordile sai võimude teatel surma kaks inimest, julgeolekuministri sõnul vabastasid eriüksused eile džihadistide käest umbes 20 pantvangi.

Lääne-Aafrikas asuv Mali on islamistide mässuga olnud hädas juba mitu aastat, eelkõige riigi põhja- ja keskosas.

2015. aasta novembris võtsid relvastatud isikud Radisson Blu hotellis pantvangi nii külalisi kui hotelli töötajaid. Intsidendis sai surma vähemalt 20 inimest, neist 14 välismaalased.

Rünnaku võttis omaks terrorivõrgustiku Al-Qaeda Põhja-Aafrika haru Islami Magribi Al-Qaeda (AQIM).

Radisson Blu rünnakust saadik on riigis mitu korda pikendatud eriolukorda, viimati pikendati seda kuue kuu võrra aprillis.

2012. aastal langes Mali põhjaosas Al-Qaedaga seotud rühmituste kätte, kes kaaperdasid tuareegide ülestõusu. Islamistid olid sunnitud küll taanduma Prantsusmaa-juhitava sõjaväeoperatsiooni järel 2013. aasta jaanuaris, kuid nad korraldavad endiselt hulgaliselt rünnakuid nii tsiviilisikute kui sõjaväelaste, sealhulgas Prantsuse ja ÜRO vägede vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles