ISISe T-särkidega äritsenud hispaanlast ähvardab taas vangistus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Hispaania siseministeerium

Hispaania riigikohtusse jõuab sel nädalal taas veebis äärmusrühmituste logodega T-särke ja imikuriideid müünud Octavia Cadelo juhtum, vahendab The Local.

Cadelot süüdistatakse terrorismi ülistamises, kohtuprotsess peaks algama kolmapäeval. Prokuratuuri soov on saata Cadelo vangi 2 aastaks ja kaheksaks kuuks.

Möödunud aasta oktoobris mõistis riigikohus ühe korra juba mehe süüst priiks, väites, et kuigi riietel ilutsenud logod on provotseerivad, ei olnud sel puhul tegu terrorismikuritegude ülistamise või õigustamisega.

Vaid kaheksa päeva enne toonase kohtuistungi algust postitas ta aga YouTube'i videot, kus teatas oma vaatajatele, et tema tooteid saab nüüd osta uuelt kodulehelt.

Hispaanlase toovalikus oli riideid nii lastele kui täiskasvanutele, kõigil neil olid aga erinevad terroriorganisatsioonide logod peal, lisaks ISISele olid valikus ka näiteks Hamasi T-särgid.

Cadelo pakkus müügiks nii kotte, T-särke, pluuse kui ka kombinesoone imikutele.
Cadelo pakkus müügiks nii kotte, T-särke, pluuse kui ka kombinesoone imikutele. Foto: Hispaania siseministeerium
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles