Le Pen ja Mélenchon pääsesid esimest korda parlamenti

Martin Kutti
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen pääses esmakordselt Prantsusmaa parlamenti
Marine Le Pen pääses esmakordselt Prantsusmaa parlamenti Foto: JB Autissier/imago/PanoramiC/Scanpix

Isiklikus mõttes pakkusid Prantsusmaa Rahvusassamblee valimised rõõmu nii vasak- kui ka paremäärmuslike parteide liidritele. Vasakäärmusliku erakonna La France insoumise esimees Jean-Luc Mélenchon ning paremäärmusliku Rahvusrinde liider Marine Le Pen valiti mõlemad esimest korda Prantsusmaa parlamenti.

La France insoumiseʼi esimees Mélenchon võib oma erakonna häältesaagiga igati rahule jääda. Mõningase üllatusena suudeti kindlustada 17 kohta Rahvusassamblees. Kui Mélenchoni parteil õnnestub saada ka mõne Kommunistliku Partei parlamendisaadiku toetus, võivad vasakradikaalid rõõmustada oodatust tugevama parlamendifraktsiooni üle. Jõudude ühendamise järel tekiks kunagistel liitlastel piisavalt suur esindatus, et end parlamendis ja ka avalikus debatis kuuldavaks teha.

Mélenchon suutis üllatada ka Prantsusmaa presidendivalimistel, pälvides esimeses voorus koguni 19,58 protsendi valijate toetuse, mis andis talle kokkuvõttes neljanda koha, kuid jättis ta siiski lõppvooru ukse taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles