IOM: Liibüa ranniku lähistel hukkus kardetavasti vähemalt 126 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa ranniku lähedal Vahemerelt 18. juunil päästetud migrandid.
Liibüa ranniku lähedal Vahemerelt 18. juunil päästetud migrandid. Foto: Reuters / Scanpix

Vahemerel hukkus kardetavasti vähemalt 126 migranti, kui nende paat Liibüa lähistel uppus, teatas Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni (IOM) kõneisik esmaspäeval.

Nelja ellujäänu sõnul olid nad alustanud neljapäeval Liibüast kummipaadiga teekonda, kuid see uppus mõni tund hiljem merel, ütles IOM-i kõneisik Flavio Di Giacomo.

Kaks sudaanlast ja kaks nigeerlast, kes pääsesid eluga, ütlesid, et mõni tund pärast teeleasumist võtsid paati juhtinud mehed mootori ja läksid üle teisele alusele, jättes migrantide paadi triivima. Paat täitus kiiresti veega ja läks põhja. Enamus migrantidest olid sudaanlased.

Sündmuskohalt juhuslikult mööda sõitnud Liibüa kalalaev korjas neli ellujäänut merest ja andis nad üle teisele migrantide paadile. Selle aluse leidsid päästemeeskonnad ja toimetasid migrandid rannavalvelaevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles