Mosulis hukkus Prantsuse ajakirjanik

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopommiplahvatus 19. juunil Mosulis.
Autopommiplahvatus 19. juunil Mosulis. Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

 Iraagi suuruselt teises linnas Mosulis hukkus miiniplahvatuse tagajärjel Prantsuse ajakirjanik Stephan Villeneuve, teatas Prantsuse rahvusringhäälingu France Télévisions uudisteosakond teisipäeval.

Villeneuve ja veel kaks Prantsuse ajakirjanikku said kannatada plahvatuses, mis nõudis kurdi ajakirjaniku Bakhtyiar Addadi elu, teatasid France Télévisions ja organisatsioon Piirideta Ajakirjanikud.

Villeneuve suri saadud haavadesse hiljem haiglas.

France Télévisions avaldas Villeneuve'i perekonnale kaastunnet.

Villeneuve oli videoajakirjanik, kes oli kajastanud paljusid konflikte maailma eri paigus. Ta filmis koos Veronique Robertiga Mosuli lahingut Prantsuse uudisteprogrammi Envoyé Spécial jaoks.

Nad mõlemad toimetati USA armeebaasi haiglasse.

Ajakirjanik Samuel Forey, kes töötas mitme Prantsuse meediaorganisatsiooni, seal hulgas päevalehe Le Figaro heaks, sai kergelt kannatada.

«Mul on väga kahju Bakhtiyari ja minu kolleegide pärast, ma palun, et te minuga paar päeva ühendust ei võtaks,» kirjutas ta oma Twitteri kontol.

Ajakirjanikud liikusid lahingus koos Iraagi eriüksuslastega, kes püüavad Mosulit äärmusrühmituse Islamiriik džihadistidelt tagasi vallutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles