Merkel tahab Macroniga arutada euroreforme (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Emmanuel Macron mai keskpaigas.
Angela Merkel ja Emmanuel Macron mai keskpaigas. Foto: FABRIZIO BENSCH/Reuters/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkel ütles täna, et on valmis kaaluma Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni ideid euroala reformimiseks.

Merkel lausus ärijuhtidega kohtudes, et euroala ühise rahandusministri ametikoha loomist võib kaaluda, kui tingimused selleks on kohased.

Merkel tunnistas, et euroala riikide majanduslik sidusus jätab mõnevõrra soovida. Septembris neljandaks ametiajaks kantslerikohale kandideeriv Merkel kinnitas, et Saksamaa on avatud «majandusvalitsusele», mis koondaks euroala 19 liikmesmaa parimad kogemused töökohtade loomisel ja majanduskasvu tugevdamisel.

Macron tegi mais pärast presidendiks valimist esimese välisvisiidi Berliini, toona avaldas Merkel kindlat toetust tema üleskutsele alustada Euroopa Liidu ajaloolist rekonstrueerimist.

Saksamaa ja Prantsusmaa jõudsid eelmisel kuul kokkuleppele luua euroala reformiprotsessi käivitamiseks ühiskomisjon, mis uurib, kuidas tõhustada majanduspoliitika koordineerimist ja ühtlustada maksurežiimi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles