USA laiendas Venemaale kehtestatud sanktsioone (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/Jonathan Ernst

USA kehtestas teisipäeval Venemaale ja Ukraina separatistidele uued kaubandussanktsioonid, teatas USA rahandusministeerium.

Avaldus tehti ajal, mil USA president Donald Trump võõrustas Valges Majas oma Ukraina ametivenda Petro Porošenkot.

Uued sanktsioonid rakendusid ka ajal, mil USA seadusandjad üritavad kehtestada Venemaale uusi sanktsioone ning piirata Valge Maja õigust ühepoolselt tühistada 2016. aastal väidetavalt toimunud USA presidendivalimistesse sekkumise eest Moskvale kehtestatud sanktsioone.

Rahandusministeeriumi teatel laiendati sanktsioone üksikisikutele ja organisatsioonidele, mis on seotud Ida-Ukrainas vältava konfliktiga. Sanktsioonid jäävad jõusse, kuniks Venemaa täidab 2014. ja 2015. aastal sõlmitud Minski lepetes võetud kohustused.

«Need sammud hoiavad survet Venemaal, et viimane töötaks diplomaatilise lahenduse suunas,» ütles rahandusminister Steven Mnuchin.

Rahandusministeerium kehtestas sanktsioonid 38 üksikisikule ja organisatsioonile. Nende seas on kaks Vene valitsuse ametnikku ja veel 11 inimest, kes tegutsevad Venemaa annekteeritud ja Ukrainale kuuluvas Krimmis.

Sanktsioonidega külmutatakse nimistusse kantud isikute varad Ühendriikides ning sisuliselt keelatakse neile ligipääs rahvusvahelisele pangandussüsteemile.

Isikute seas on Vene migratsiooniameti Krimmi haru juht Petr Jaroš ning välisvenelastega suhtlust vahendav Vene ametnik Aleksandr Babakov.

Lisaks keelas rahandusministeerium ameeriklastel pakkuda üle 90 päeva kestvaid laene Vene energiafirma Transnefti 20 tütarfirmale. Transneft ise juba on sanktsioonide nimistus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles