Martin Lutheri tegelaskuju osutus Playmobili müügihitiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: eBay

Mustarüüpi riietatud protestantliku reformatsiooni sümbol Martin Luther, kes hoiab käes sulge ja piiblit, on üllatuslikult osutunud Playmobili enimmüügud tegelaskujuks, vahendab The Local.

Lutheri 7.5 sentimeetri pikkune mängutegelane loodi sel aastal tähistatava reformatsiooni 500. aastapäeva auks.

Miljones mini-Luther saadeti teele, teatas eile mänguasjadetootja Geobra Brandstätter, lisades, et  seega on saanud sellest kõige enimmüüdud Playmobili tegelaskuju kogu firma ajaloos.

Esimene partii 34 000 tegelaskujuga müüdi läbi nii kiiresti, et vaja oli Lutherite tootmist kiirelt kasvatada.

Otsus lasta mini-Luther tootmisessesündis Saksamaa Evangeelse Luteri Kiriku ringkondades kaks aastat tagasi.

Nende eelduseks oli, et paljud luterlased külastavad  reformatsiooni 500. aastapäeva puhul Saksamaad ja Playmobili kujuke oleks selleks tarbeks tore suveniir, mille endale mälestuseks osta.  

Nii on ka läinud ja reformatsiooni käilakuju on osutunud ülipopulaarseks suveniiriks.

Kellel aga huvi endalegi Lutheri miniversioon muretseda peaks kohale minema mõnda Saksamaa Evangeelsesse luterikirikusse või siis Nürnbergi turismipunkti, sest mänguasjapoodidest seda osta ei saa.

Ikooniks saanud Playmobili tooteid valmistab Maltal asuvas tehases Saksa mänguasjafirma Geobra Brandstatter.

Varem valmistas ettevõte plastmassist mängutelefone ja -autosid, siis tõusis aga lakke nafta hind. Ettevõtte peadisainer Hans Becki sõnul pidi ta pankroti vältimiseks looma mänguasja, milleks kulub vähem plastmassi. Nii hakatigi tootma isemoodi kujukesi, mis mahuvad lapse peopessa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles