NATO: Venemaa teavitagu õppustest varakult (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdur NATO lipuga.
Läti sõdur NATO lipuga. Foto: INTS KALNINS/REUTERS/Scanpix

NATO ootab, et Venemaa hakkaks taas Viini dokumendi alusel õppustest teavitama, eriti enne õppuste hooaja algust, vahendab BNS NATO asepeasekretär Rose Gottemoelleri sõnu. 

«Tahaksime, et Venemaa naaseks režiimi, kus toimub Viini dokumendi kohaselt õppustest teavitamine, et vaatlejad saaksid võimaluse tulla ja näha, kuidas õppused kulgevad,» ütles Gottemoeller videopressikonverentsil Brüsselist.

Asepeasekretär sõnas, et «seda vastastikust tegevust tuleb arutada, sest see on väga tähtis just praegu.» Ta lisas, et NATO suviste õppuste hooaeg on alanud, augustis on aga Vene-Valgevene ühismanöövrid Zapad-2017.

Ta rõhutas, et igal riigil on õigus korraldada õppusi, kuid NATO adub piiridel kasvavat Vene survet.

«Kui me näeme, et õppusi valmistatakse ette viisil, et nendega võivad kaasneda mingid üllatused, pealegi ajal, mil Venemaa on agressiivne ka maailma muis osades, kutsub see esile mure,» ütles Goettemoeller.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles