Video: NATO hävitaja lähenes Venemaa kaitseministri lennukile (12)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ekraanitõmmis videost

Venemaa relvajõud avaldasid Läänemere kohal salvestatud video NATO hävitaja F-16 lähenemisest lennukile Tu-154, mille pardal viibis kaitseminister Sergei Šoigu, ning Vene hävitaja Su-27 tõrjemanöövrist.

Kui F-16 jõudis Tu-154 kõrvale, ilmus nende vahele Su-27, mis näitas NATO hävitajale oma rakette. Seejärel F-16 eemaldus, kirjutab The Aviationist.

Portaal märgib, et tõenäoliselt oli tegemist Poola õhujõudude F-16-ga, mis osaleb praegu Baltimaade õhuturvamises Leedu õhuväebaasist.

Ühtlasi mainitakse, et sellised intsidendid on Läänemerel üsna sagedased. 

Interfaxi teatel lendas Sergei Šoigu Kaliningradi, kus kolmapäeval toimus kaitseministeeriumi kolleegiumi nõupidamine.

Tagasiteel Kaliningradist jälgisid piisavast kaugusest kaitseministri lennukit taas mitu NATO hävitajat. Seekord eskortisid Šoigu lennukit Vene õhujõudude hävitajad Su-34.

NATO peakorterist teatati Interfaxile, et allianss ei olnud teadlik Šoigu viibimisest lennukis.

«NATO võib kinnitada, et kolme Vene lennukit, sealhulgas kaht hävitajat jälgiti täna Läänemere kohal. Kuna lennukid ei identifitseerinud ennast või ei reageerinud õhuliikluskontrolli päringutele, saadeti õhku NATO hävitajad, et neid identifitseerida, lähtudes standardprotseduuridest,» ütles vastutav NATO ametnik.

«NATO-l ei ole informatsiooni, kes oli pardal,» lisas ta.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles