Iraagi armee: islamistid õhkisid ajaloolise mošee (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iraagi armee ohvitseri teatel lasid sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejad kolmapäeval Mosuli linnas õhku ajaloolise Al-Nuri mošee.

Islamiriigi juht Abu Bakr al-Baghdadi tegi samas mošees 2014. aastal ainsa avaliku pöördumise ja kuulutas välja kalifaadi.

Ohvitseri kirjeldusel olid nad parajasti tungimas sügavale Mosuli vanalinna, kui islamistid mošee ja minareti õhku lasid.

Esimesena teatas Iraagi armee avaldusest Reuters, seda uudist kinnitas NBC News. Iraagi armee teatel olid plahvatuse toimumise ajal hoonest u 50 meetri kaugusel, teatas NBC. ISISe väitel hävitas mošee hoopis USA õhurünnak. USA armee esindajad kinnitavad aga, et hävitustöö taga on ISIS. «Kuna meie partnerid Iraagi relvajõududest piirasid al-Nuri mošeed, siis otsustas ISIs selle Mosuli ja Iraagi ühe pärli hävitada,» teatas USA vägede juht Iraagis kindralmajor Joseph Martin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles