Kamerunis sai enesetapurünnakus surma kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuskohal.
Sündmuskohal. Foto: DZBreaking

Kameruni põhjaosas asuvas Kolofata linnas sai kolmapäeval islamistide enesetapurünnakus surma kuus inimest, teatasid julgeolekuallikad.

"Kokku sai surma kaheksa inimest, kellest kuus tsiviilisikut ja kaks ründajat," ütles tundmatuks jääda soovinud julgeolekuametnik.

Julgeolekuametnike veendumuse kohaselt korraldas rünnaku islamistide äärmusrühmitus Boko Haram. Islamiäärmuslased on viimasel ajal taas tegutsema asunud Nigeeria piiri äärde jäävates Kameruni põhjapiirkondades.

Kolofatas hukkus juuni alguses samalaadses rünnakus üheksa inimest. Kuu keskel tapeti Kolofata lähedal Limanis kaks tsiviilisikut ja sõdur.

Islamistide äärmusrühmitus alustas ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud üha rohkem ründama tsiviilelanikke. Nigeerias on Boko Harami vägivald nõudnud seitsme aasta jooksul üle 20 000 inimelu ning 2,6 miljonit inimest on kodudest põgenenud. Rühmitus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse ja omandanud regionaalse mõõtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles