USA president õnnitles Saudi Araabia värsket kroonprintsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman pidulikul tseremoonial truudusavaldusi vastu võtmas.
Saudi Araabia kroonprints Mohammed bin Salman pidulikul tseremoonial truudusavaldusi vastu võtmas. Foto: HANDOUT/REUTERS

USA president Donald Trump õnnitles kolmapäeval Saudi Araabia kuninga poega Mohammed bin Salmani kroonprintsiks nimetamise puhul ning vestles temaga diplomaatilisest kriisist Katari ja selle naabrite vahel, teatas Valge Maja.

"President ja krooniprints väljendasid pühendumist tihedale koostööle arendamaks ühiseid eesmärke julgeoleku, stabiilsuse ja heaolu saavutamiseks Lähis-Idas ning ka laiemalt," kirjeldati teadaandes telefonivestlust.

Kuningas Salman nimetas kolmapäeval oma mõjuvõimsa poja uueks kroonprintsiks ning vallandas siseministri kohalt ja eemaldas pärilusjärjekorrast senise kroonprintsi Mohammed bin Nayefi. See tähendab, et kuninga poeg on nüüd troonipärilusjärjekorras esimene.

Kroonprints Salman nimetati ka asepeaministriks ning jätkab kaitseministrina. Lisaks jääb talle oluline roll riigi majanduse kujundamisel.

Saudi meedia teatel toetas kuninga otsust riigi kuningakoja 34 tippliikmest 31. Monarh andis kuningakoja tippudele ühtlasi korralduse vanduda Mekas kolmapäeva õhtul korraldatud tseremoonial uuele kroonprintsile truudust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles