May: Londoni majapõlengus süttinud fassaadikate on 600 majal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahjus räsitud Grenfell Tower Londonis Kensingtoni põhjaosas.
Tulekahjus räsitud Grenfell Tower Londonis Kensingtoni põhjaosas. Foto: HANNAH MCKAY/Reuters/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May teatas avalduses, et kümnete inimeste elu nõudnud Londoni Grenfell Toweri kõrghoonepõlengu põhjustanud fassaadikatet kasutatakse riigis mujalgi, vahendab The Independent.

Peaminister teatas, et kontrolli tulemusena on selgunud, et kergesti süttivat fassaadikatet esineb ka teistel hoonetel.

Valitsuse sõnul on sellist tüüpi kattega ainuüksi Inglismaal vähemalt 600 maja.

May sõnul on kohalikke võime ja päästetöötajaid sellest teavitatud ning nad võtavad kasutusele kõik vajalikud meetmed, et ehitiste ohutus kindlustada.

May teatel on ettevaatusabinõuna alustatud kõikide ohutusnõuete eiramises kahtlustatud kõrghoonete puhul fassaadikatte kontrolliga.

«Paljud proovid on näidanud, et materjal on süttiv,» sõnas May parlamendis. Ta kutsus üles kõiki kõrghoonete omanikke nii kiiresti kui võimalik ehitusmaterjali näidiseid saatma. Tulemustest teavitatakse ka kohalikke võime ja päästetöötajaid.

«Me ei saa lasta inimestel elada ohtlikes majades,» lisas May.

Peaminister rõhutas, et tragöödiat ei kasutata põlengus kannatada saanud inimeste seas immigratsioonikontrolli tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles