USA Keskkonnakaitseagentuur võib asendada nõunikud töösturitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPA juht Scott Pruitt.
EPA juht Scott Pruitt. Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

Ühendriikide Keskkonnakaitseagentuuri (EPA) juht Scott Pruit jätkab võtmetähtsusega nõunike komitee puhastamist, vahendab Sciencemag.

Augustis ammenduvate kolme aasta pikkuste lepingutega teadusnõunike komitee (BOSC) liikmete töölepinguid ei uuendata, teatas EPA uurimis- ja arendusosakonna juhataja Robert Kavlock.

Vajaduse tõttu nõukogu ümber struktureerida tühistatakse hilissuveks ja sügiseks ka kõik kavandatud kohtumised.

49-liikmelisest nõukogust jätkab tööga vaid 11 inimest. Ühegi komitee või asekomitee juhte ametisse ei jäeta.

Esimest korda valitud komiteeliikmed määratakse tavaliselt ametisse ka teiseks kolme aasta pikkuseks ametiajaks. Pruitt katkestas selle tava, teatades möödunud kuul üheksa töötaja lepingu lõpetamisest.

Otsus on pälvinud kongressi demokraatide teravat kriitikat, kes süüdistavad Pruitti katses teha teadusnõukogus ruumi tööstusettevõtete esindajatele, mis kahjustaks tõsiselt komitee töö usaldusväärsust.

«Mulle ütleb see, et nad ei taha objektiivset teadust,» sõnas möödunud kuul protesti märgiks erru läinud majandusteadlane Peter Meyer.

BOSCi liikmed valib EPA juhataja ning selle üksuse ülesandeks on Keskkonnakaitseagentuuri nõustamine uurimisprogrammide tehniliste ja korralduslike küsimuste osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles