Tusk: Brexiti võiks ümber keerata (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Tusk.
Donald Tusk. Foto: JOHN THYS/AFP/scanpix

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk avaldas täna John Lennoni sõnu kasutades lootust, et Suurbritannia jääb siiski Euroopa Liidu liikmeks.

Tusk pöördus ajakirjanike poole enne ELi Brüsseli tippkohtumist, kus Briti peaministrilt Theresa Maylt oodatakse Brexiti-plaanide tutvustamist. Tusk andis mõista, et protsessi võib veel muuta.

«Mõned mu Briti sõbrad on küsinud, kas Brexitit on võimalik tagasi keerata, ja kas ma kujutan ette, milline on tulemus, kui Ühendkuningriik jääb Euroopa Liidu osaks,» rääkis Tusk.

«Ma ütlesin neile, et Euroopa Liit on ehitatud unistustele, mille saavutamine tundus võimalik – nii et mine tea,» vastas endine Poola peaminister. «Võite öelda, et ma olen unistaja, aga ma ei ole ainuke,» lisas ta 1971. aastast pärineva rahuoodi sõnadega.

Suurbritannia referendumist EL-ist lahkumiseks möödub reedel aasta.

Ka Prantsuse president Emmanuel Macron ja Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble ütlesid eelmisel nädalal, et Suurbritannia ühendusse jäämiseks on uks lahti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles