Trump palus luurejuhtidel Vene-sidemed maha vaikida (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Rogers (vasakul) ja Dan Coats senati ees tunnistusi andmas.
Mike Rogers (vasakul) ja Dan Coats senati ees tunnistusi andmas. Foto: J. Scott Applewhite/AP/Scanpix

Kaks Ühendriikide luurejuhti tunnistasid eelmisel nädalal eriuurijale, et president Donald Trump palus neil avalikult väita, et tema kampaaniameeskonna ja Venemaa vahel ei olnud mingeid sidemeid, vahendab CNN.

Rahvuslik luurejuht Dan Coats ja Rahvusliku Julgeolekuagentuuri juht Mike Rogers kirjeldasid oma suhtlust president Trumpiga kui veidrat ja ebamugavat.

Ehkki mõlemad luuretöötajad väitsid 7. juunil senati avalikul kuulamisel, et Trump ei andnud neile korraldusi Vene teemalisse juurdlusesse sekkuda, teatasid allikad eraviisiliselt, et vastavad korraldused siiski presidendilt saabusid.

CNNile antud ütluste kohaselt teatasid mõlemad luurejuhid eriuurija Robert Muelleri meeskonnale, et Trump palus neil avalikult väita, et tema ega ta kampaaniameeskond ei olnud seotud venelastega.

Lisaks sellele soovis Trump, et luurejuhid teataksid, et president ei viibi isiklikult uurimise all. Rogers ega Coats palvet ei täitnud, kuid ei andnud sellisest pöördumisest ka kellelegi teada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles