Lõuna-Korea hall kardinal mõisteti tütre ülikooli sokutamise eest vangi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Korea ametist tagandatud presidendi Park Geun-hye kauaaegne sõbranna Choi Soon-sil mõisteti kolmeks aastaks vangi süüdistatuna oma sidemete ebaseaduslikus kasutamises, et panna tütar õppima mainekasse Souli ülikooli.

Souli ringkonnakohus ütles täna, et Choi avaldas Ewha ülikoolile survet tütre vastuvõtmiseks ja seejärel akadeemiliste soodustuste andmiseks, seda hoolimata Chung Yoo-ra kaheldavatest tulemustest.

Loe Lõuna-Koread vapustanud skandaali tausta: «Lõuna-Korea nukuprintsess Park Geun-hye»

Geun-hyeendist nõunikku ja usaldusalust Choid süüdistati korruptsioonis ja väljapressimises. Väidetavalt lasi ta suurfirmadel, kaasa arvatud Samsungil, heategevuslikus korras annetada 70 miljonit dollarit, mis läks tegelikult tema kasutusse.

Lisaks süüdistatakse Choid Souli ülikooli juhtkonna mõjutamises, et ta tütar sinna kergendatud korras sisse saaks. Uurimine näitas, et poliitiku tütar sai ülikooli sisse, samas jäid mitmed temast paremaid eksamitulemusi saanud ülikooli ukse taha.

Lõuna-Korea meedia teatel sai Chung ülikoolis vaid häid hindeid ja ette tuli juhtumeid, mil ta hindeid võltsiti, et need paremad oleksid.

Lisaks kasutas Choi väljapressitud raha oma tütre Saksamaa ratsutamistreeningute kinnimaksmiseks.

Parlament tagandas Parki ametist mullu detsembris ja 10 märtsil otsustas konstitutsioonikohus parlamendi otsuse jõustada.

Käesoleva aasta 10. mail vannutati ametisse uus riigipea - Lõuna-Korea presidendivalimised ülekaalukalt võitnud endine inimõiguste advokaat Moon Jae-in.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles