Katar kinnitas naaberriikide nõudmiste nimekirja kättesaamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türklaste soomuk nende Kataris asuvas sõjaväebaasis.
Türklaste soomuk nende Kataris asuvas sõjaväebaasis. Foto: HANDOUT/REUTRES

Katari võimud kinnitasid laupäeval meedias avaldatud teadaandes, et said kätte Dohaga diplomaatilised sidemed katkestanud riikide nõudmiste nimekirja.

"Katar kinnitab vastavasisulise dokumendi kättesaamist naaberriikidelt ja Egiptuselt," edastas varahommikul riiklik uudisteagentuur Qatar News Agency.

Araabia Ühendemiraadid soovitasid reedel Kataril võtta naaberriikide nõudmisi tõsiselt või vastasel juhul võib diplomaatiline kriis Pärsia lahe riikide vahel pöörata "lahutuseks" Dohast.

Välisasjade riigiminister Anwar Gargash süüdistas Katari ühtlasi Saudi Araabia, AÜE, Bahreini ja Egiptuse nõudmisi sisaldava dokumendi lekitamises. Need neli riiki katkestasid Katariga diplomaatilised suhted, süüdistades seda terrori rahastamises.

Nõudmisi ei ole ametlikult avaldatud, kuid Dohas baseeruv uudistekanal Al-Jazeera teatas ööl vastu reedet, et need andis Katarile üle Kuveit, mis püüab kriisis vahendaja olla.

Sotsiaalmeediasse lekitatud dokumendi kohaselt nõuab saudide juhitav koalitsioon, et Katar sulgeks Al-Jazeera, viiks diplomaatilised suhted Iraaniga madalamale tasemele ja sulgeks Türgi sõjaväebaasi.

"Nõudmiste lekitamine on katse nurjata vahenduskatse lapsiku teoga, mille sarnastega me oleme oma venna poolt juba harjunud," kirjutas Gargash Twitteris.

"Oleks targem, kui (Katar) tegeleks tõsiselt naabrite nõudmiste ja muredega või vastasel juhul leiab aset lahutus," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles