Hollandi välisminister kinnitas ajakirjanike pääsemist Colombia mässuliste käest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia ombudsmani amet teatas Twitteris ajakirjanik Derk Johannes Bolti (vasakult teine) ja operaator Eugenio Ernest Marie Follenderi (paremalt teine) vabastamisest Norte de Santanderi osariigi maapiirkonnas ning postitas vabastatute foto.
Colombia ombudsmani amet teatas Twitteris ajakirjanik Derk Johannes Bolti (vasakult teine) ja operaator Eugenio Ernest Marie Follenderi (paremalt teine) vabastamisest Norte de Santanderi osariigi maapiirkonnas ning postitas vabastatute foto. Foto: ALEJANDRO HORACK/AFP/Scanpix

Hollandi välisminister Bert Koenders kinnitas täna, et kaks Colombia Rahvusliku Vabastusarmee (ELN) mässuliste röövitud Hollandi ajakirjanikku on vabastatud.

«Olukorda arvestades läheb Derk Johannes Boltil (62) ja Eugenio Ernest Marie Follenderil (58) üsna hästi,» märkis Koenders avalduses, milles tänas Colombia valitsust ja märkis, et Hollandi suursaadik on mõlema mehega rääkinud.

Vasaksisside rühmitus võttis neljapäeval omaks kahe Hollandi ajakirjaniku röövimise ja lubas nad peagi vabaks lasta. Ajakirjanikud rööviti väidetavalt 19. juunil.

Valitsuse ja 1500 võitlejaga ELNi, mis on viimane jätkuvalt aktiivne sissirühmitus Colombias, käivad läbirääkimised, et vähendada enne rahuleppeni jõudmist igapäevaseid vägivallaintsidente.

Pooled naasid kõnelustelaua taha taas maikuus, et lõpetada pool sajandit kestnud konflikt, nagu seda on juba teinud riigi suurim sissirühmitus Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC). Novembris allkirjastas FARC Colombia valitsusega pärast neli aastat kestnud läbirääkimisi rahuleppe. Colombia konflikt lahvatas 1964. aastal, kui FARC ja ELN haarasid relvad muu hulgas põllumeeste maaõiguse eest.

Ühtekokku on konfliktis hukkunud vähemalt 260 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles