Türgi koolides loobutakse evolutsiooniteooria õpetamisest (19)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kool Türgis.
Kool Türgis. Foto: MICHEL WIEGANDT/REPORTERS

Türgi võimude teatel eemaldatakse õppekavast evolutsiooniteooria õpetamine, kuna see on liialt vastuoluline.

Türgi haridusameti õppekavatalituse juhataja Alpaslan Durmus sõnas, et üheksanda klassi bioloogia õpikutest eemaldatakse evolutsiooniteooria peatükid ning edaspidi keskendutakse rohkem moslemi ja türgi teadlaste tööle. Ka ajalootundides kavatsetakse tema sõnul «Euroopa-kesksest» lähenemisest loobuda, vahendas turkishminute.com.

Durmus märkis, et Charles Darwini evolutsiooniteooria on vastuoluline ja 2019. aastaks on see õppekavast eemaldatud. «Me oleme välistanud õpilaste jaoks vastuolulised teemad, kuna selles vanuses ei hooma nad veel teaduslikku tausta,» märkis ta.

Türgi president Recep Tayyip Erdogan on ettepaneku juba heaks kiitnud.

Grupp Türgi akadeemikuid aga kritiseerivad otsust, nentides, et see asetab Türgi samasse kategooriasse Saudi Araabiaga, kus sügavalt religioosne õppekava keelab evolutsiooniteooria õpetamise. Akadeemikute hinnangul peaks õpilastele jääma võimalus saada ülevaade ka evolutsioonilisest lähenemisest.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles