Fotod: Berliin tervitas Hiinast saabunud hiidpandasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast pikka lendu saabusid laupäeval Hiinast Saksamaale Berliini kaks hiigelpandat – Meng Meng ja Jiao Qing –, kes said kohe suureks uudistamis- ja pildistamisobjektiks.

Meng Meng ja Jiao Qing lendasid Berliini Hiinas asuvast Chengdu loomapargist. Lend kestis 12 tundi ning loomi valvas lennu ajal Berliini veterinaar ja kaks Hiina loomaaiatöötajat, samuti oli lennukis palju ajakirjanikke.

«Nad magasid natuke, mugisid bambust ja näsisid küpsiseid,» ütles veterinaar Andreas Ochs ajakirjanikele Berliini Schönefeldi lennujaamas pärast lennuki maandumist. Ta lisas, et lend läks hästi ja vaja ei läinud ka merehaiguse ravimeid.

Avalikkusele näidatakse pandakarusid Berliini loomaaias 6. juulil. Teiste seas oodatakse sündmusele Saksa kantslerit Angela Merkelit ja Hiina presidenti.

Jiao Qing on seitsmeaastane ja kaalub 108 kilogrammi. Meng Meng on kolmeaastane ja kaalub 77 kilogrammi. 

Pandasid oli lennujaama tervitama tulnud ka Berliini meer Michael Müller. Hiljem eskortis politsei nad lennujaamast loomaaeda nõnda, et sõiduk ei pidanud kordagi punase tule taga peatuma. 

Pandadele pandi Hiinast kaasa tonn bambust ja kui see kord otsa saab, impordib Berliini loomaaed spetsiaalset bambust Hollandist.

Loomade saabumine Berliini on seda erilisem, et rohkem pandasid Saksamaal ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles