KOHALIK VAADE: Kreeka pingutab pagulastega, veri ninast väljas

Vassilis Nedos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist pärit Nasrull Fabyabi Lesbose saarel oma koduuksel. Ta ei ole saarel kaugeltki ainuke endalaadne.
Afganistanist pärit Nasrull Fabyabi Lesbose saarel oma koduuksel. Ta ei ole saarel kaugeltki ainuke endalaadne. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Scanpix

Esmaspäeval, 17. juunil tegi Türgi peaminister Binali Yıldırım tähtsa visiidi Ateenasse, kus ta kohtus oma Kreeka ametivenna Alexis Tsiprasega. Kreeka-Türgi tippkohtumise jaoks ebatavaliselt –  tavaliselt pühendutakse neil igikestvatele kahepoolsetele vaidlustele – olid jutuks ka teised teemad. 

Päevakorras ei olnud mitte ainult ülehomme Šveitsis toimuv Küprose Rahvusvaheline Konverents ja jutuks tuli hoopis põgenike ja migrantide probleem.

Põgenike teema ja selle tagajärjed mõlemas riigis on ehk lähendanud Kreekat nii Türgile kui ka teistele Euroopa riikidele – eriti Poolale, Ungarile ja Tšehhile. Viimased keelduvad migrante oma territooriumile vastu võtmast, hoolimata juba tunamullusest Euroopa Komisjoni sellekohasest otsusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles