Madridi kohus käskis Salvador Dali säilmed välja kaevata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kunstnik Salvador Dali.
Hispaania kunstnik Salvador Dali. Foto: Scanpix/AFP

Hispaania kohus käskis üles kaevata maailmakuulsa sürrealistliku kunstniku Salvador Dali säilmed. Otsus sündis seoses kohtuasjaga, mille algatajaks on naine, kes väidab end olevat Dali tütar.

Madridi kohus teatas täna, et Dali säilmete väljakaevamise eesmärgiks on sealt proovid võtta, et kindlaks teha, kas ta on tõesti Gironast pärit naise bioloogiline isa.

«Naine andis sisse avalduse ning tahab, et teda tunnustataks kunstniku järeltulijana,» teatas kohus avalduses.

«Naine andis sisse avalduse ning tahab, et teda tunnustataks kunstniku järeltulijana,» teatas kohus avalduses. Sugulust tahab kohtu pressiesindaja kinnitusel tõestada Pilar Abeli nime kandev naine, kuid kõneisik keeldus tema kohta rohkem infot avaldamast.

«Kunstniku säilmetest peab DNA-proovi võtma, sest igasugu muud bioloogilised või isiklikud esemed on puudu, mida võiks võrdluse aluseks võtta,» teatas kohus veel.

Dali on maetud Figuerese linna, mis asub Kataloonia kirdeosas Girona provintsis. Maalija sündis seal 1904. aastal ja suri südamepuudulikkuse tõttu 1989. aastal. Linnas asub ka Dali muuseum.

Salvador Dali näitus Pompidou keskuses. Pildil teos, millega kunstnik avaldas austust kuulsale näitlejannale Mae Westile. Foto:PMG/SIPA
Salvador Dali näitus Pompidou keskuses. Pildil teos, millega kunstnik avaldas austust kuulsale näitlejannale Mae Westile. Foto:PMG/SIPA Foto: PMG/SIPA/PMG/SIPA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles