NATO kindral: Balti õhuintsidentides puudub Venemaa otsene vaenulikkus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhoi Su-24 opereerimas Balti õhuruumis.
Suhhoi Su-24 opereerimas Balti õhuruumis. Foto: HO/AFP/Scanpix

Vene sõjalennukite põhjustatud intsidentides Läänemere kohal ei ole märgata otsest vaenulikkust NATO suhtes, kuid sellest hoolimata on need ohtlikud, ütles alliansi sõjalise komitee esimees kindral Petr Pavel.

«Me ei ole enamuse selliste juhtumite puhul seni näinud selget vaenulikkust NATO suhtes,» lausus Tšehhi kindral väljaande Politico korraldatud avalikus vestluses.

Tema sõnul klassifitseerib NATO Vene sõjalennukite manöövreid kui ebaprofessionaalset tegevust, mis võib reeglite eiramise tõttu viia intsidentideni.

Selliseid intsidente ei toimu mitte ainult Läänemere kohal, aga ka Mustal merel ja Süüria piiride lähistel, märkis NATO sõjalise komitee esimees.

«Alati on risk, kui kaks sõjalist jõudu, kes pole omavahel sõbrad, satuvad teineteisele liiga lähedale,» möönis Pavel, kelle kinnitusel tegeleb alliansse sellega, et luua Venemaaga mehhanism, mis aitab sellistes olukordades toimuvaid intsidente ära hoida ja lahendada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles