New York Times andis Trumpi valed topeltküljel trükki (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Cheriss May/Sipa USA/Scanpix

USA väljaanne The New York Times kasutas oma arvamusrubriigis lehe topeltkülge, et anda trükki kõik Donald Trumpi presidendiaja jooksul öeldud valed, vahendab Business Insider.

Nimekirjas sisaldub väljaütlemisi mitmetel teemadel: Iraagi sõda, NATO, reisikeeld, Trumpi ametissevannutamise rahvahulk ning jätkuvad vastuolud Trumpi kampaaniameeskonna väidetavatest sidemetest venelastega 2016. aasta presidendivalimiste ajal.

Viie presidendiametis oldud kuu jooksul on Trump enda sõnadega pidevalt vastuollu läinud ja tulnud välja mitmete eksitavate väidetega. See on pannud aluse diskussioonile, kas nimetada Trumpi valetajaks või järeldada, et pidevad eksimused ei ole tahtlikud.

Ometigi on Trumpi poliitiline tõus tihedalt seotud mitmete valeteooriate levitamisega, näiteks suurt tormi keerutanud väitega, et Barack Obama ei sündinud USAs ja ei tohiks seetõttu olla Ameerika Ühendriikide president.

Avalik surve viis lõpuks selleni, et Obama tõi oma sünnitunnistuse avalikkuse ette. Trump taandus oma seisukohast aga alles möödunud aasta septembris, viis aastat pärast vandenõuteooria algust.

Trumpi kalduvus valetada viis ka vallandatud Föderaalse Juurdlusbüroo juhi James Comey tunnistuseni, et täpsuse huvides pidas ta vajalikuks igat presidendiga peetud kohtumist dokumenteerida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles