Islamisti tapnud Kanada snaiper tegi ajalugu (14)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snaiper saab enamasti kasutada istudes laskeasendit. Stabiilsuse huvides aetakse jalad relvatoe alt läbi ja tõmmatakse kaba vasaku käega vastu õlga.
Snaiper saab enamasti kasutada istudes laskeasendit. Stabiilsuse huvides aetakse jalad relvatoe alt läbi ja tõmmatakse kaba vasaku käega vastu õlga. Foto: Toni Läänsalu

Kanada armee erivägede snaiper püstitas uue maailmarekordi, kui lasi Iraagis maha islamiäärmuslase enam kui 3500 meetri pealt, ületades eelmist tippsaavutust rohkem kui 1000 meetriga.

Erivägede väejuhatus kinnitas neljapäeval, et eriüksuse Joint Task Force 2 snaiper tappis äärmusrühmituse ISIS liikme 3540 meetri kauguselt. Snaiper tegi selles lahinguepisoodis koostööd tulekorrigeerijaga, vahendas Vanvouver Sun.

Teadaolevalt kasutas kanadalane McMillan TAC-50 snaipripüssi, mille tootja on relva efektiivseks laskekauguseks nimetanud 1800 meetrit ehk umbes pool rekordilisest vahemaast.

Snaipri nime ega sündmuse toimumise kohta sõjaväelaste ja koalitsioonipartnerite ohutuse huvides ei avaldata.

Vahemaa, mille pealt kanadalane islamisti kahjutuks tegi, on enam kui 40 protsenti pikem kui eelmine rekord. See kuulus alates 2009. aastast Briti armee snaiprile Craig Harrisonile, kes tabas Afganistanis mässulist 2475 meetri kauguselt.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles