Filipiinid välistasid IS-i äärmuslastega läbirääkimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvägede pommirünnak Marawi linnas.
Valitsusvägede pommirünnak Marawi linnas. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Filipiinid välistasid täna läbirääkimised riigi lõunaosas asuva Marawi linna hõivanud Islamiriigi (IS) äärmuslastega, vahendab Reuters.

Presidendi kõneisik Ernesto Abella teatas, et Maute rühmitusega mingeid kokkuleppeid ei sõlmita, kuna see on vastuolus valitsuse poliitikaga ning kõik kes seda üritavad, on selleks autoriseerimata.

Filipiinide meediaväljaande The Philippine Daily teatel soovis Abdullah Maute – üks kahest vennast, kes rühmituse moodustas – oma ema ja isa vabastamist Marawi peavikaari Isa Teresito Soganubi vastu.

Võimud arvavad, et üle saja kristlase viibivad Islamiriigiga seotud äärmuslaste käes, kes kasutavad neid inimkilpidena.

Kasutades ära lahingutegevuse ajutist peatumist Eid al-Fitri usupüha ajaks, külastasid kaheksa moslemijuhti pühapäeval konfliktipiirkonda ja kohtusid ka Mautega.

Lahingud valitsusvägede ja islamiäärmuslaste vahel on kestnud Marawis juba kuus nädalat.

Maute rühmituse edu on andnud alust kahtlustele, et Islamiriigi võim Filipiinide lõunaosas on arvatust oluliselt suurem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles