Rio de Janeiro koolitulistamises hukkus 12 last

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24-aastane Wellington de Oliveira, kes avas koolis laste pihta tule.
24-aastane Wellington de Oliveira, kes avas koolis laste pihta tule. Foto: SCANPIX

Täna tungis hambuni relvastatud mees oma endisesse kooli ning avas tule, 12 last hukkus ja teine 12 sai vigastada.

23-aastane Wellington Menezes de Oliveira, kellel puudus varasem kuritegude register, võttis ka endalt elu, vahendas AFP.

Politsei sõnul jättis de Oliveira endast maha kirja, kus kirjutas, et on nakatunud AIDSi ning tahab sooritada enesetappu. Samuti palus mees kirjas jumalalt andestust. Tulistaja naabri sõnul olevat poissi kooli ajal vaimselt piinatud.

De Oliveira sisenes hommikul koolimajja kandes kahte revolvrit ning hulganisti laskemoona. De Olivera ütles kooli sisenedes, et tuli sinna loengut andma, kuid seejärel astus klassi ning hakkas tulistama.

Õpetajad tõkestasid teiste klassiruumide uksed. Mõnel haavata saanud lapsel õnnestus põgeneda ja kutsuda politsei.

Brasiilia president Dilma Rousseff oli tulistamisest šokeeritud ning ütles, et süütud lapsed kaotasid oma elu ja tuleviku.

Hukkunud lapsed olid vanuses 12-14. Hukkunutest vähemalt kümme olid tüdrukud.

Päästeameti kõneisik teatas, et mitmeid hukkunuid ja vigastatuid on tulistatud pähe. Kohalik haigla, kuhu haavatuid viidi, kutsus inimesi üles annetama verd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles