BBC: Ukraina idaosas vangistati Venemaa GRU eriväelane (10)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa eriväelased.
Venemaa eriväelased. Foto: Sergei Venyavsky/TASS

Ukraina sõjaväelased võtsid riigi idaosas Luganski oblastis vangi Venemaa relvajõudude luurepeavalitsuse (GRU) erivägede palgasõduri, teatas BBC.

Ukraina kaitseministeeriumist kinnitati BBC vene toimetusele, et tegemist on 1995. aastal sündinud luuraja Viktor Agejeviga, kes võeti kinni 24. juunil Želoboki küla lähistel Ukraina vägede ja isehakanud Luganski rahvavabariigi separatistide luuregrupi vahelise lahingutegevuse käigus.

Ukraina meedia teatel sai selles lahingus surma luurerühma juhtinud Venemaa kaadriohvitser Aleksandr Štšerbak.

Altai kraist pärit Agejev läbis 2015.-2016. aastal ajateenistuse Rostovi oblastis ning seejärel sõlmis lepingu sõjaväeluurega. Noormehe ema sõnul sai poja uueks teenistuskohaks Rostovi oblastis asuv Bataisk, kus paikneb 22. üksik GRU eriotstarbeline kaardiväebrigaad.

Agejev tunnistas ka ise kirjavahetuses ühele endisele teenistuskaaslasele, et ta viibib Ukrainas.  Sõbra küsimusele, millega ta seal tegeleb, vastas Agejev: «Palgasõdur. Makstakse piisavalt.»

Venemaa on, hoolimata ka varasematest Vene sõjaväelaste vangistamisest Ukrainas, kogu aeg eitanud oma vägede viibimist naaberriigi territooriumil. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles