Brasiilia president lükkas korruptsioonisüüdistused tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Michel Temer nimetas süüdistusi muu hulgas "seebiooperivandenõuks".
President Michel Temer nimetas süüdistusi muu hulgas "seebiooperivandenõuks". Foto: Eraldo Peres/AP

Brasiilia president Michel Temer lükkas teisipäeval talle esitatud korruptsioonisüüdistused tagasi öeldes, et puuduvad igasugused tõendid.

"Kogu see süüdistus on väljamõeldis. Kus on konkreetsed tõendid?" küsis Temer.

Brasiilia prokurörid esitasid esmaspäeval president Temerile korruptsioonisüüdistuse. Temerist võib saada Brasiilia esimene ametisolev president, kes seisab silmitsi kohtuprotsessiga.

Prokuratuur süüdistab Temeri 500 000 reali (umbes 150 000 dollari) suuruse altkäemaksu võtmises korruptsiooniskandaali sattunud lihatoodete pakendamisfirma JBS juhilt Joesly Batistalt selle aasta märtsis või aprillis.

Kongressi alamkoda peab nüüd otsustama, kas peaprokurör Rodrigo Janot' süüdistustega tuleks edasi minna. Kui kaks kolmandikku seadusandjatest on sellel arvamusel, peatatakse presidendi volitused kuni 180 päevaks, et kohtuprotsess läbi viia. Sel ajal täidaks presidendi kohuseid esindajatekoja spiiker Rodrigo Maia, kes on Temeri liitlane.

Temeril on kongressis siiski praegusel hetkel piisav toetus kohtu vältimiseks.

Prokuratuur alustas eelmisel kuul Temeri suhtes uurimist, mis hõlmab korruptsiooni, õigusemõistmise takistamist ja osalemist kuritegelikus organisatsioonis.

Temer eitab kõiki õigusrikkumisi ja ei nõustu tagasi astuma.

Temeri populaarsus on järsult kukkunud ning nädalavahetusel korraldatud küsitluses ütles ainult seitse protsenti vastanutest, et nad kiidavad tema administratsiooni tegevuse heaks.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles