Video: Venezuela ülemkohtu pihta loobiti politseikopterist granaate (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopterit juhtinud Oscar Pérez sotsiaalmeediasse paisatud videos läkitust ette lugemas.
Kopterit juhtinud Oscar Pérez sotsiaalmeediasse paisatud videos läkitust ette lugemas. Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

Venezuelas visati politseikopterist ülemkohtu hoone pihta kaks granaati, keegi siiski vigastada ei saanud, teatas eile president Nicolás Maduro.

Maduro nimetas juhtunut terrorirünnakuks. Presidendi kinnitusel on ta appi kutsunud sõjaväe.

«Ma olen aktiveerinud kõik riigi relvajõud rahu kaitsmiseks,» ütles riigipea Mirafloresi presidendipalees peetud kõnes. «Varem või hiljem me saame selle helikopteri ja terrorirünnaku korraldajad kätte,» lubas Maduro.

Ründajad kopteriga pealinnas Caracases ülemkohtu hoone kohal.
Ründajad kopteriga pealinnas Caracases ülemkohtu hoone kohal. Foto: REUTERS TV/REUTERS/Scanpix

President ei täpsustanud, millal kõnealune rünnak aset leidis, kuid lisas, et õhusõiduk lendas ka üle justiits- ja siseministeeriumi hoonete.

Venezuela päevalehe El Nacionali info kohaselt juhtis kopterit riigi luure- ja uurimisasutuse endine töötaja Oscar Pérez. Sotsiaalmeedias avaldatud videos räägib Pérez otse kaamerasse, tema selja taga seisavad neli maskides ja relvastatud meest.

Mehe käes olevale sildile on kirjutatud «Vabadus. Artikkel 350», viidates Venezuela põhiseaduse punktile, mille järgi võivad kodanikud mitte alluda režiimile, mis ei tegutse kooskõlas demokraatlike väärtustega ja õõnestab inimõigusi.

Venezuela valitsusvastaste vägivaldsete protestide ohvrite arv on viimastel andmetel tõusnud 75ni. Peaaegu igapäevased protestid president Maduro vastu algasid 1. aprillil. Meeleavaldajad nõuavad tema tagasiastumist ja uute valimiste korraldamist.

Prokuröride sõnul on meeleavaldustes saanud kannatada või haavata üle tuhande inimese. Vabaühenduse Forum Penal andmetel on võimud kinni võtnud üle 3000 meeleavaldaja.

Madurot süüdistatakse majanduskriisis, mis on tekitanud toiduainete, ravimite ja esmatarbekaupade puuduse. Sotsialistist riigipea väitel on kriis USA toetatud vandenõu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles