EL pikendas Moskva sanktsioone poole aasta võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krimmi annekteerimise kolmandat aastapäeva tähistavad naised Simferoopolis selle aasta 16. märtsil.
Krimmi annekteerimise kolmandat aastapäeva tähistavad naised Simferoopolis selle aasta 16. märtsil. Foto: MAX VETROV/AFP/Scanpix

Euroopa Liidu välisministrite nõukogu lõpetas 26. juunil alustatud kirjaliku protseduuri, mille tulemusena pikendati Venemaale kuueks kuuks majandussanktsioone.

EL kehtestas esmakordselt sanktsioonide 2014. aasta suvel, kui Venemaa oli annekteerinud Krimmi poolsaare ja toetanud Ida-Ukrainas tegutsevaid nn seperatiste. Moskva keeldub jätkuvalt tunnistamast, et on konfliktiga kuidagi otseselt seotud, kuid NATO hinnangute kohaselt tegutsevad Donbassis Vene sõdurid.

Euroopa Liidu liidrid leppisid sanktsioonide pikendamises kokku möödunud nädalal toimunud ELi ülemkogul, kui Saksa ja Prantsusmaa olid teatanud, et Ida-Ukraina konflikti rahuläbirääkimistes pole edasiminekut toimunud.

Sõjategevuses on 2014. aasta aprillist saadik surma saanud üle 10 000 inimese.

Üheskoos USAga kehtestatud piirangute kohaselt ei tohi Euroopa firmad ajada Venemaal äri ega investeerida Vene kaitse- ja energiatööstusesse. Ka ei tohi Euroopa ettevõtted Vene viielt suurimalt riiklikult pangalt rohkem kui 30 päevaks laenu võtta ega seda ise rohkem kui 30 päevaks anda.

Donetski lapsed viimasel koolipäeval. Foto:
Donetski lapsed viimasel koolipäeval. Foto: Foto: Alexander Kravchenko/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles