Väyryneni 24-tunnine Iraagi-reis maksis maksumaksjale 90 000 eurot

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Foto: SCANPIX

Soome väliskaubandus- ja arenguministri Paavo Väyryneni kolmapäevane Iraagi-reis läks maksumaksjale maksma 90 000 eurot.

Spetsiaalne tellimuslend kestis vähem kui 24 tundi, vahendas Ilta-Sanomat. 15-liikmelisse gruppi kuulus lisaks ministrile veel ametnikke, ajakirjanikke ja kuueliikmeline äridelegatsioon.

Väyrynen kohtus Bagdadis mitme ministriga, nende seas ka peaministri Nuri al-Malikiga. Sõitu hoiti turvalisuse põhjustel salajas kuni grupi naasmiseni.

Suurim kuluallikas oli 18-kohalise lennuki üürimine. See läks maksma 70 000 eurot. Ülejäänud raha kulus julgeoleku tagamiseks.

«Soomest võeti kaasa turvamehi, lisaks selle osteti julgeoleku tagamise teenust ühelt kohapeal tegutsevalt lääne turvafirmalt. See on tavapärane protseduur taolistel reisidel,» rääkis Väyryneni nõunik Päivi Nevala, kes samuti osales Iraagi-sõidul.

Nevala sõnul on reisi hind grupi suurust ja julgeolekunõudeid arvestades mõõdukas. Osa rahast kasseeritakse hiljem sisse gruppi kuulunud firmadelt.

«Summa täpsustub hiljem, kuid hinnanguliselt on see ligi 20 000 eurot,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles