Moskva ajakirjanike ametiühingu juht: võrgumeedia on ohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti firma sai maha miljoniarendusega.
Eesti firma sai maha miljoniarendusega. Foto: Adam Wrafter/SvD/TT/Svenska Dagbladet

Moskva ajakirjanike ametiühingu esimees Pavel Gussev näeb senaatorite algatuses blokeerida välismeedia edastust Venemaal kui võrgumeedia vastase kampaania algust.

«Nii palju kui mina aru saan, algab nüüd kampaania internetimeedia vastu ja selle positsioon läheb raskemaks,» ütles Gussev kolmapäeval Interfaxile.

Juba praegu kehtivad ajalehedele, raadiole ja televisioonile üsna karmid seadused, lisas ta ning tõdes, et mingil määral on tegemist «teatud senaatorite ja saadikute enesereklaami ja PR-iga».

«Aga ma olen kindel, et neist igaühe taga on teatud võimud, kes kasutavad niisuguseid algatusi avaliku arvamuse ja ka Kremli ametnike arvamuse proovilepanekuks, ja vaatavad, milline on reaktsioon,» ütles Gussev.

Varasematel teadetel kaaluvad senaatorid võimalust blokeerida välismeedia edastust Venemaa territooriumile, kui nood rikuvad Vene seadusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles