Vene raha kadumine Costa Bravalt tegi hispaanlased kurvaks

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Platja d'Aro rand.
Platja d'Aro rand. Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix

Vene-Hispaania suhteid ja 2014. aasta mõju, kui Kreml saatis väed Ukraina kallale, iseloomustavad üsna hästi nii mõnedki eri aastate uudispealkirjad.

«Rikkad venelased seavad silmad Hispaania kodudele,» teatas üks uudisteagentuuri AFP lugu 2013. aasta kevadel. Sealt selgus, et Küprose asemel napsavad venelased nüüd endale luksusvillasid Hispaania Vahemere rannikul. Näiteks toodi 10 000 elanikuga Platja d’Aro linn Kataloonias, kus tänu jõudsalt kasvanud vene kogukonnale leidub nende keelt oskav müüja igas poes.

Nagu sama allikas samal aastal veel teatas, hoiavad venelased Hispaania turismisektori vaatamata kodumaisele langusele vee peal. Kuigi kõigist 2012. aastal Hispaaniat külastanud välisturistidest moodustasid venelased vaid 2,1 protsenti, kulutasid nad oma visiitide käigus keskmiselt rohkem raha kui ühegi teise rahvuse esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles