Galerii: Hiina president teeb Hongkongis ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina president Xi Jinping jõudis täna ajaloolisele visiidile briti koloniaalvõimu alt vabanemise kahekümnendat aastapäeva tähistavasse Hongkongi linnriiki. Julgeolekumeetmed sel puhul olid karmid.

Xi lausus pärast maandumist, et Hongkongi tagastamine Hiinale oli hiiglaslik sündmus. Samuti kiitis ta linna oma saavutuste eest ja kinnitas, et jätkub korraldus «üks riik, kaks süsteemi,» kus hongkonglastele jääb püsima eraldi autonoomia ja kohalik demokraatia.

Ülehomme võtab president osa tseremooniast, mis tähistab linna üleminekut Hiinale aastale 1997. Riigipea tervituseks olid tema teekonnale riputatud hiiglaslikud loosungid, kuid samas tuntakse mure võimalike meeleavalduste pärast.

Protestijad on lubanud, et võtavad Xi sihikule, ehkki pole kindel, kuidas seda õnnestub kõrgete turvameetmete tingimustes teha. Operatsioonist võtab osa kuni 11 000 politseinikku. Osa kesklinnast on suletud, tänavaile on püstitatud barjääre. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles