Volinik: euroliit peab tugevdama küberkaitset

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vladimir Trefilov/Sputnik/Scanpix

Euroopa Liit peab tugevdama küberkaitset, sest see on jäänud veebist ja nutiseadmetest sõltuvuse suurenemise tõttu küberrünnakutest maha, ütles täna ühenduse julgeolekuvolinik.

Brüssel eraldab küberrünnakutele reageerivate üksuste tugevdamiseks 14 ühenduse riigile 10,8 miljonit eurot, ütles Julian King.

«Elame just praegu üle (küber)rünnakut. See rünnak ja teised hiljutised näitavad selgelt, et küberohud, millega me silmitsi seisame, kasvavad väga tõsiselt,» lausus King.

«Meie praegune sõltuvus internetist ning sellega ühenduses olevate seadmetest ja tehnoloogiast on hetkel suurem meie kaitsevõimest. Peame midagi ette võtma,» lisas ta.

Kingi sõnul tuleks lisaks riiklike küberreageerimiskeskuste rahastuse suurendamisele eraldada rohkem raha ka ELi politseiameti Europol küberkuritegevusosakonnale.

NATO hoiatas eile, et küberrünnak võib olla alus 29-liikmelise alliansi kollektiivkaitseklausli rakendamiseks. Samuti ärgitas ühendus liikmesriike küberkaitset tugevdama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles