Ukraina sai Vene eurolaulja keelustamise pärast kopsaka trahvi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina julgeolekuteenistus SBU keelas Venemaad esindava Julia Samoilova esinemise Kiievis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.
Ukraina julgeolekuteenistus SBU keelas Venemaad esindava Julia Samoilova esinemise Kiievis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel. Foto: HO/AFP/Scanpix

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) heitis Kiievile ette puudulikku koostööd Eurovisiooni korraldajatega Venemaa lauljale Julia Samoilovale sissesõidukeelu kehtestamisel ning teeb nüüd Ukrainale kopsaka trahvi.

«Lõpptulemusena juhiti lauluvõistluselt endalt tähelepanu eemale, aga Eurovisiooni maine seati sellega ohtu,» vahendab BBC vene toimetus Eurovisiooni korraldajate avaldust.

EBU märgib, et trahvi määramisel võeti lisaks Samoilovale kehtestatud keelule arvesse ka tõsiseid viivitusi lauluvõistluse ettevalmistamisel, mis leidsid aset Ukraina süül.

Reutersi teatel on trahvi suurus 200 000 eurot ning Ukraina kavatseb otsuse edasi kaevata.

Venemaa loobus tänavu mais Kiievis toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel osalemast pärast seda, kui Ukraina keelustas tänavu märtsis Julia Samoilovale kolmeks aastaks riiki sissesõidu. Keeldu põhjendati lauljatari varasema ülesastumisega annekteeritud Krimmis.

Pärast sissesõidukeelu kehtestamist pöördus EBU juht Ingrid Deltenre Ukraina peaministri Volodõmõr Groismani poole palvega otsus tühistada. Ukraina aga palus oma vastuses austada riigi suveräänsust ning mitte nõuda Samoilova riiki lubamist.

Seejärel tegid Eurovisiooni korraldajad ettepaneku võimaldada Samoiloval esineda televisiooni vahendusel, kuid Venemaa keeldus sellest.

Kuu aega enne Eurovisiooni toimumist teatas EBU, et Venemaa ei osale lauluvõistlusel, sest Pervõi telekanal loobus lauluvõistluse ülekandmisest.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles