Nagu saunas: meeleavaldajad hülgasid Budapesti metroos riided (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ungari pealinna Budapesti metroos korraldas kaheksa aktivisti meeleavalduse seal vältava palavuse tõttu, vahendab France 24. 

Kaheksa Párbeszéd Magyarországérti (Dialoog Ungarile) liiget otsustasid metrooga sõitma minna sauna sobivas riietuses, sest nende sõnul meenutabki see pigem sauna kui ühistransporti.

Párbeszéd Magyarországérti näol on tegemist euroopameelse parteiga, mis soovib avalikkuse tähelepanu juhtida Budapesti metroo puudulikule ventilatsioonisüsteemile. Aktivistide sõnul tõuseb sealne temperatuur suviti mõnikord üle 30 plusskraadi, mis on ohtlik eriti vanuritele ja lapseootel naistele.

Käes hoidsid meelevaldajad silte, millele oli kirjutatud: «Me pole saunas!» ja nende ainsaks nõudmiseks oli Budapesti linnapea Istvan Tarlose tagasiastumine. Nad süüdistavad teda metroosüsteemi väljaarendamises ja ehitamises, ventilatsiooni ja lume- ning vihmavee äravoolusüsteeme arvesse võtmata.

2016. aasta detsembris kleepis üks teine partei metroosse lendlehti, millele oli trükitud Tarlose eratelefoni number, et elanikud saaksid talle helistades või sõnumeid saates survet avaldada.  

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles