Uusim trend Soomes: kepphobutamine (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepphobutamise võistlused Soomes
Kepphobutamise võistlused Soomes Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Tüdrukute ja naiste hulgas Soomes, kel pole võimalust tegeleda päris ratsutamisega on pead tõstmas uus trend – kepphobutamine. 

Trend hakkas Soomes levima peale seda, kui kohalik filmitegija Selma Vilhunen selle aasta alguses kepphobutamist laiemale publikule tutvustas. Ajaviide levib peale dokumentaalfilmi avaldamist eriti kiiresti noorte tüdrukute seas.

Soome Kepphobutamise Föderatsiooni pressiesindaja Ada Filppa hinnangul tegeleb sellega Soomes regulaarselt ligikaudu 10 000 inimest, kuigi suure tõenäosusega on harrastajate arv palju suurem.

Tegevusala kujutab endast kepphobustel ratsutamist ja üle tõkete hüppamist. Kepphobused on tihti harrastajate eneste valmistatud.

«Selle ala juures meeldib mulle kõige rohkem meie kogukond,» ütles kepphobutamise revolutsiooni üks silmapaistvam harrastaja Elsa Salo. «Samas on tore ka hobuste valmistamine ja neile iseloomu andmine ning nende jagamine teistega.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles