Ukraina vahistas kaks Vene piirivalvurit (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com

Ukraina piirivalve pidas öösel riigi lõunaosas kinni kaks Vene piirivalve ametnikku, teatas täna Ukraina piirivalve juht Viktor Nazarenko Facebookis.

«30. juulil kella 02:30 ajal öösel pidasid Hersoni oblasti piirivalvurid koos Ukraina sõjaväelastega Perekopi lahe ääres kinni kaks tundmatut, dokumentideta isikut ja avastasid paadi, mida nad olid kaldale jõudmiseks kasutanud. Pärast esmast juurdlust selgus, et kinnipeetavad on Venemaa Föderatsiooni Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) piirivalve koosseisu kuuluvad sõjaväelased,» kirjutas Nazarenko.  

Hiljem teatas Ukraina piirivalveameti pressiesindaja Oleg Slobodjan, et nende poole on pöördunud FSB piirivalve teenistus, soovides saada informatsiooni kahe Ukrainas kadunud sõjaväelase kohta.

«Vene piirivalvurid saatsid meile pöördumise palvega anda teavet oma teenistujate kohta. Sellega nad ka ametlikult kinnitasid, et need kaks sõjaväelast kadusid just Ukrainas,» ütles Slobodjan Interfaxile.

Pressiesindaja sõnul püüab Ukraina piirivalve hetkel kindlaks teha nende kahe meesterahva isikud ning seejärel tehakse koostöös vastavate ametkondadega otsus nende üleandmise kohta Vene Föderatsioonile.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles