Hispaania politsei vahistas Taanist pärit arvatava ISISe võitleja (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealuu, mille kohale on kirjutatud ISIS
Pealuu, mille kohale on kirjutatud ISIS Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

Hispaania vahistas Taanist pärit mehe kahtlustatuna võitlemises ISISe ridades Süürias.

Süürias sündinud 29-aastane mees võeti kinni eile Hispaania lõunaosas Malagas. Hispaania siseministeeriumi andmeil kahtlustavad võimud, et ta võitles džihadistide poolel Süürias vähemalt kaks aastat.

Võimud uurivad mehelt konfiskeeritud varustust, et heita valgust tema kavatsustele ja välja selgitada, kellega ta ühenduses on olnud.

Vahistamiseks andis korralduse ülemkohtu terrorivastane osakond.

Kogu Hispaanias on rakendatud rangeid julgeolekumeetmeid seoses täna Madridis toimuva seksuaalvähemuste marsiga, mis hinnanguliselt võib kohale tuua kaks miljonit inimest.

Juunis vahistati pealinnas kolm marokolast, kellest ühte kahtlustati kuulumises ISISe  ja terroristide käsiraamatute uurimises.

Hispaanias on terroriohu tase viieastmelise skaala neljandal astmel, kuid seni ei ole riigis toimunud seda tüüpi rünnakuid, nagu viimastel aastatel Londonis, Pariisis, Brüsselis ja Berliinis.

2004. aastal hukkus Madridis rongiplahvatustes 191 inimest, selle teo võtsid omaks Al-Qaedast innustust saanud äärmuslased.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles