Kui palju teenivad Trumpi erinõunikud? (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump abikaasa Ivankaga.
USA president Donald Trump abikaasa Ivankaga. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Ühendriikide presidendi Donald Trumpi Valge Maja meeskonda kuulub 25 nõunikku, kel tiitliks presidendi eriabi. Pea kõik neist teenivad selle tööga umbkaudu 180 000 dollarit (157 000 eurot) aastas, vahendab Politico. 

Valge Maja eile avaldatud 16- leheküljelises dokumendis seisab, et enam kui 20 Trump eriabi teenivad ligikaudu 180 000- dollarilist aastapalka. Dokumendis avaldati umbes 400 Valge Maja kõrge töötaja palganumbrid.

Enim teenisid presidendi põhimeeskonna liikmed Valge Maja läänetiivas- Trumpi peastrateeg ja vanemnõunik Steve Bannon, meeskonnaülem Reince Priebus, pressinõunik Sean Spicer, nõunik Kellyanne Conway, esindaja Hope Hicks ja sotsiaalmeedia direktor Dan Scavino. Kõigi nende palganumber oli eelmine aasta 179 700 dollarit.

Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix
Ivanka Trump ja Jared Kushner Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Scanpix Foto: FILIPPO MONTEFORTE/AFP

Vaid kolm Trumpi meeskonnaliiget ei saa dokumendi kohaselt oma töö eest palka. Nendeks on Trumpi nõunik ja tütar Ivanka Trump, tütre abikaasa ja vanemnõunik Jared Kushner ja valitsusvaheline - ja tehnoloogianõunik reed Cordish.

Kushneri erasekretär teenib aastas 115 000 dollarit (100 000 eurot) – kordi enam kui teised Valge Maja sekretärid. Nende palk on umbes 40 000 dollarit aastas. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles